5. Hvordan laver man en god mobilitetsansøgning? (til at fpå tilskud til kursustilbud i udlandet)?

5.1. Hvad skal der tages i betragtning, når der udfyldes en ansøgning om finansiering?

Finansieringsansøgninger er forskellige for hvert finansieringsprogram og for hver indkaldelse. Så snart et projekt skal indsendes, er det nødvendigt at…

Finansieringsansøgninger er forskellige for hvert finansieringsprogram og for hver indkaldelse. Så snart et projekt skal indsendes, er det nødvendigt at studere finansieringsretningslinjerne og finansieringskriterierne nøje. Ligeledes bør finansieringskravene og det krævede materiale undersøges på forhånd for at kunne indsende finansieringsdokumenterne samlet.

Finansieringsansøgninger indsendes normalt via en online formular med et foruddefineret antal tegn. Bemærk, at især den mere detaljerede projektbeskrivelse og kortere projektoversigt (med projektmålene) er meget godt forberedt. En tidsplan, en budgetplan og en partnerbeskrivelse er også nødvendige. Her kan man spare tid, hvis disse detaljer er udarbejdet på forhånd og fået fra partnerorganisationerne. En præcis udtryksform anbefales stærkt. Hvis det er muligt, skal de givne tegn bruges i en applikation for at præsentere projektet så nøjagtigt som muligt for finansieringsorganerne. Tomme sætninger og flere gentagelser anbefales ikke.

Posted 3 years ago

5.2 Hvad skal jeg generelt overveje, når jeg designer et projekt?

Hvis du vil indsende dit eget projekt, skal følgende kontrolleres: Udvikler du et innovativt (nydesignet) eller et bedste praksis-projekt (baseret…

Hvis du vil indsende dit eget projekt, skal følgende kontrolleres:

  • Udvikler du et innovativt (nydesignet) eller et bedste praksis-projekt (baseret på projekter, der allerede er gennemført med succes)? Begge er mulige!

  • Er der klart definerede projektmål med international relevans?

  • Hvor skal / kan projektet implementeres? (Overvej de generelle betingelser for de respektive projektpartnerlande)

  • Er det foreneligt med finansieringsprogrammets mål, retningslinjer og tidsrammer?

  • Er der egnede partnerorganisationer til min idé?

  • Har jeg brug for fuld finansiering fra et finansieringsprogram, eller er der andre (nationale) finansierings- / sponsormuligheder?

  • Hvornår er fristerne for indsendelse? (Forskellig for alle finansieringsprogrammer)

  • Tilsvarer min økonomiske beregning virkelig de ressourcer, jeg har brugt?

Posted 3 years ago

5.3 Hvordan præciserer vi den langsigtede internationale udviklingsplan

Det er vigtigt for mobilitetsapplikationer at fremlægge en udarbejdet international udviklingsplan, som mobiliteterne skal støtte. Planen er beregnet til at…

Det er vigtigt for mobilitetsapplikationer at fremlægge en udarbejdet international udviklingsplan, som mobiliteterne skal støtte. Planen er beregnet til at give baggrunden for din ansøgning, og den skal derfor dække en længere periode end projektets varighed.

Omfanget af din europæiske udviklingsplan skal være proportional med størrelsen, kapaciteten og den eksisterende erfaring i din organisations europæiske og internationale samarbejde (inklusive de andre organisationer, der udgør en del af dit konsortium, hvis du ansøger som et konsortium). Du skal sigte mod at definere formål og mål, der er realistiske, og du skal forklare deres relevans for konsortiet.

Den europæiske udviklingsplan er en vigtig del af ansøgningen, fordi den danner det grundlag, som du vil bygge dit projektforslag på. Den internationale udviklingsplan skal:

  • Redegøre for, hvorfor din organisation ønsker at arbejde mere internationalt.

  • Beskrive de langsigtede mål for det internationale arbejde.

  • Forklare, hvordan disse mål relaterer sig til dine organisationers behov og den kontekst, hvori de fungerer.

Posted 3 years ago

5.4 Hvordan afklarer vi den kortsigtede aktivitetsplan

Med henvisning til din 2-4 år langsigtede internationale udviklingsplan (strategi) vil du blive bedt om at definere den mere kortsigtede…

Med henvisning til din 2-4 år langsigtede internationale udviklingsplan (strategi) vil du blive bedt om at definere den mere kortsigtede 1-2 års aktivitetsplan for mobilitetsaktiviteterne; og de specifikke mål for aktivitetsplanen skal være i overensstemmelse med de overordnede mål for den langvarige udviklingsplan.

I alle andre dele af ansøgningen, og især når du forklarer projektets forventede effekt, skal du sørge for at være i overensstemmelse med de svar, du har givet om de langsigtede internationale udviklingsmål og de mere kortsigtede mål.

I mobilitetsplanen skal du definere de nøgleområder for din organisations (eller konsortiums) aktiviteter, som du gerne vil forbedre og forklare, hvordan. For eksempel reflektere over dine planer for at forbedre personale og ledelseskompetencer; undervisnings- og træningsindhold, metoder og værktøjer udvikling af nøglekompetencer og kvalifikationer hos personale og elever udvikling af bæredygtigt grænseoverskridende samarbejde. 

Posted 3 years ago

5.5 Skal vi ansøge alene eller som et konsortium

Om du kun skal ansøge for din egen organisation eller på vegne af et større konsortium af organisationer har ingen…

Om du kun skal ansøge for din egen organisation eller på vegne af et større konsortium af organisationer har ingen klar konklusion.

Det er på den ene side mere krævende at ansøge for et konsortium, fordi du skal involvere flere organisationer og finde fælles udviklingsmål og praktiske former for det større samarbejde. Ligeledes vil du ansøge om et større beløb, hvilket kan være en svaghed for at få det godkendt.

På den anden side vil det øge dit netværk og dine samarbejdsmuligheder, når du er koordinator for et netværk af organisationer, og ansøgningen kan også få nogle ekstra kvaliteter, så vidt du kan finde fælles behov og mål og aktiviteter for alle involverede organisationer. Derudover vil dit organisatoriske tilskud også stige proportionalt med antallet af mobiliteter, du får tildelt.

Posted 3 years ago

5.6 Hvordan finder vi partnere, der kan være vært for kurset / studiebesøget

Der er to hovedformer til at finde værter til dine mobiliteter: 1) Der er mange kursusudbydere inden for dit felt,…

Der er to hovedformer til at finde værter til dine mobiliteter:

1) Der er mange kursusudbydere inden for dit felt, der typisk tilbyder en række 5-dages kurser for deltagere fra alle EU-medlemslande, så det er let at få et overblik over de annoncerede kurser på EPALE - den elektroniske platform for voksne Læring i Europa (se https://epale.ec.europa.eu/da/). Her finder du de kurser, du er interesseret i, og kan nævne de udvalgte kursusudbydere i ansøghningen. 

2) Du har muligvis dit eget netværk af kontakter, som du kan spørge, om de vil være vært for et studiebesøg af en gruppe medarbejdere fra din organisation (eller dit konsortium). En del af tilskuddet er et rimeligt kursusgebyr, som du kan betale værterne. Hvis du er en ny organisation i det internationale arbejde, har du muligvis ikke et passende internationalt netværk, men alligevel kan du altid finde mulige værtsorganisationer bare ved at søge tematisk på internettet eller ved at se på listen over organisationer, der har modtaget EU-finansiering fra Erasmus + og andre relevante EU-programmer.

Mange af sådanne organisationer kan have interesse i at være værter og udvikle deres kontakter og få ekstra indtægter; og du kan samtidig få nye kontakter og potentielle partnere til fremtidige projektaktiviteter.

Posted 3 years ago