3. Hvordan starter man det internationale arbejde?

3.1. Hvad er det mindste antal partnere i et internationalt partnerskab?

Svaret på dette spørgsmål kan være forskelligt for forskellige tilskudsprogrammer, så det anbefales at kontrollere de valgte programretningslinjer hver gang.…

Svaret på dette spørgsmål kan være forskelligt for forskellige tilskudsprogrammer, så det anbefales at kontrollere de valgte programretningslinjer hver gang.

Generelt er det mindste antal partnere:

  • Mindst to partnere fra to forskellige lande, der er omfattet af programmet, i tilfælde af bilaterale samarbejdsprojekter (f.eks. Grænseoverskridende samarbejdsprogrammer såsom Polen - Litauen eller Polen - Tyskland).

  • Mindst tre partnere fra tre forskellige lande, der er omfattet af programmet, til partnerskabsprojekter.

Det er værd at overveje en invitation til samarbejde mindst en partner mere end det gældende minimum.

Derefter, hvis en af ​​partnerne trækker sig tilbage fra projektimplementeringen (hvilket sker meget sjældent, men det sker), er det stadig muligt at fortsætte projektet.

Posted 3 years ago

3.2. Hvad er de mest almindelige tværnationale samarbejdsmodeller?

De mest almindelige tværnationale samarbejdsmodeller er: Udveksling af information og god praksis; Parallel udvikling af løsninger; Import / eksport /…

De mest almindelige tværnationale samarbejdsmodeller er:

  • Udveksling af information og god praksis;

  • Parallel udvikling af løsninger;

  • Import / eksport / tilpasning af nye løsninger;

  • Fælles tilrettelæggelse af begivenheder / udvikling af fælles "produkter" (f.eks. F.eks. Et træningsprogram, en publikation, en udstilling, et teaterforestilling osv.);

  • Uddannelsesmobiliteter for organisationens nøglemedarbejdere med henblik på at: deltage i et kursus / træning; jobskygge; gennemføre klasser i udlandet.

Flere forskellige samarbejdsmodeller kan eksistere sammen i et projekt.

Posted 3 years ago

3.3. Hvordan finder jeg (de rigtige) projektpartnere?

Mulige projektpartnere skal opfylde tre kriterier: Tematisk og indholdsrelateret affinitet (men ikke nødvendigvis fra det samme arbejdsområde, da komplementære tilgange…

Mulige projektpartnere skal opfylde tre kriterier:

  • Tematisk og indholdsrelateret affinitet (men ikke nødvendigvis fra det samme arbejdsområde, da komplementære tilgange f.eks. Kan generere merværdi)

  • I bedste fald erfaring i marken (afhængigt af projektkrav)

  • Gode kommunikationskanaler

Der anbefales tre måder at finde en partner på:

  • Anmod om allerede kendte organisationer

  • Partnersøgning via projektsøgning

  • Partnersøgning via partnerplatforme

Hvis du endnu ikke har kontakter til organisationer i Europa, anbefales det først og fremmest at finde organisationer gennem EU-projekter, der allerede er gennemført, fordi disse organisationer allerede har erfaring med internationalt samarbejde og normalt kan betragtes som seriøse. Flere oplysninger om 2) og 3) kan findes her.

Organisationernes størrelse kan variere meget inden for et projekt. Du kan / bør også kontakte større organisationer for partneranskaffelse. Disse kan muligvis tilføre værdi til projektet på grund af deres ressourcer.

Det er også nyttigt at oprette en profil på platforme som EPALE og udfylde den med information om din egen organisation for at tiltrække andre organisations opmærksomhed. Flere oplysninger om platforme kan findes her.

Posted 3 years ago

3.4 Hvilket finansieringsprogram er bedst for at komme i gang?

Hvis du er en organization, der stadig er uerfaren i internationalt samarbejde, tilrådes det at starte med et mobilitetsprogram, f.eks.…

Hvis du er en organization, der stadig er uerfaren i internationalt samarbejde, tilrådes det at starte med et mobilitetsprogram, f.eks. Fra Erasmus + tilskudsprogrammet. Disse programmer understøtter videreuddannelse og uddannelse af personale i andre organizationer i Europa.

Fordi:

1) Godkendelsesprocenten for mobilitetsprojekter er normalt meget højere end for partnerskabsprojekter.

2) Fokus er på videreuddannelse af det eget personales competent.

3) Engelsk færdigheder udvikles.

4) Kontakter kan oprettes for yderligere internationale projeter.

5) Projektorganisationen er lettere end i partnerskabssamarbejde.

6) Det er en god introduktion til området for internationalt samarbejde.

Posted 3 years ago