6. Hvordan laver man en god projektansøgning (til internationalt samarbejde inden for vores interesseområde)?

6.1. Hvad skal der tages i betragtning, når der udfyldes en ansøgning om finansiering?

Finansieringsansøgninger er forskellige for hvert finansieringsprogram og for hver indkaldelse. Så snart et projekt skal indsendes, er det nødvendigt at…

Finansieringsansøgninger er forskellige for hvert finansieringsprogram og for hver indkaldelse. Så snart et projekt skal indsendes, er det nødvendigt at studere finansieringsretningslinjerne og finansieringskriterierne nøje. Ligeledes bør finansieringskravene og det krævede materiale undersøges på forhånd for at kunne indsende finansieringsdokumenterne samlet.

Finansieringsansøgninger indsendes normalt via en online formular med et foruddefineret antal tegn. Bemærk, at især den mere detaljerede projektbeskrivelse og kortere projektoversigt (med projektmålene) er meget godt forberedt. En tidsplan, en budgetplan og en partnerbeskrivelse er også nødvendige. Her kan man spare tid, hvis disse detaljer er udarbejdet på forhånd og fået fra partnerorganisationerne. En præcis udtryksform anbefales stærkt. Hvis det er muligt, skal de givne tegn bruges i en applikation for at præsentere projektet så nøjagtigt som muligt for finansieringsorganerne. Tomme sætninger og flere gentagelser anbefales ikke.

Posted 3 years ago

6.2. Hvad skal jeg generelt overveje, når jeg designer et projekt?

Hvis du vil indsende dit eget projekt, skal følgende kontrolleres: Udvikler du et innovativt (nydesignet) eller et bedste praksis-projekt (baseret…

Hvis du vil indsende dit eget projekt, skal følgende kontrolleres:

  • Udvikler du et innovativt (nydesignet) eller et bedste praksis-projekt (baseret på projekter, der allerede er gennemført med succes)? Begge er mulige!

  • Er der klart definerede projektmål med international relevans?

  • Hvor skal / kan projektet implementeres? (Overvej de generelle betingelser for de respektive projektpartnerlande)

  • Er det foreneligt med finansieringsprogrammets mål, retningslinjer og tidsrammer?

  • Er der egnede partnerorganisationer til min idé?

  • Har jeg brug for fuld finansiering fra et finansieringsprogram, eller er der andre (nationale) finansierings- / sponsormuligheder?

  • Hvornår er fristerne for indsendelse? (Forskellig for alle finansieringsprogrammer)

  • Tilsvarer min økonomiske beregning virkelig de ressourcer, jeg har brugt?

Posted 3 years ago